• 16.05.2021 19:20

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

АРМ ќе добие донација од 7.400 комплети гортекс униформи од Турција

Bysrs-editor

Apr 21, 2021

Армијата на Република Македонија ќе добие нови 7.400 комплети гортекс униформи, како донација од Турција.

Примопредавање на донацијата е најавено за денеска напладне во касарната „Илинден“, во присуство на министерката за одбрана и амбасадорот на Република Турција, Хасан Мехмет Секизкок.