• 04.08.2021 11:06

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

(Видео) Мико: Македонските конзервативци мораат да ја зачуваат својата историја и традиција

BySarissa Editor

Jan 11, 2021

Институтот за конзервативни политики „Сариса“ денес ја објави својата прва епизода од видео серијалот “Конзервативни разговори“, кој ќе вклучи серија интервјуа со истакнати домашни и меѓународни конзервативци. Денешниот гостин г-дин Џејсон Мико и м-р Сашо Марковски, зборуваа за развојот на конзервативната мисла во Македонија, за основите на конзервативизмот и за разликите помеѓу британските, американските и македонските конзервативци.

Дополнително, разговорот вклучи и постулати на политичко филозофска мисла и нејзиниот развој во конзервативната насока, а беа опфатени и основните политички и идеолошки стојалишта на конзервативизмот.

Целиот видео материјал можете да го погледнете на следниов линк: