• 31.07.2021 15:55

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Владата усвои Стратегија за производство на тутун за периодот 2021-2027

ByHristijan Risteski

Feb 2, 2021

Владата на Република Македонија на денешната 43-та редовна седница ја разгледа и усвои Стратегијата за производство на тутун за период 2021-2027 година, со акциски план.

Како што соопшти владината прес-служба, меѓу целите на седумгодишната стратегија за производство на тутун како посебно се издвоени државната помош на земјоделските стопанства кои се занимаваат со тутунско производство, поддршката на доходот на земјоделските стопанства, политиките за рамномерен и одржлив развој во тутунопроизводните региони и поддршката за формирање организации на производители.скс/
Извор (МИА)