• 21.04.2021 09:30

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Македонија пред влез на ЕП 2021?!

ByHristijan Risteski

Nov 5, 2020

Македонија ќе се соочи со Грузија, на 12 ноември, каде што ќе се бори за пласман на ЕП 2021.

Грузија веќе го објави списокот на повика играчи а на него го нема Чакветадѕе.
Голмани: Георги Лориа, Георги Макаридѕе, Лазаре Купатадѕе
Одбрана: Гурам Кашиа, Отар Какабадѕе, Давид Кочолаја, Гиа Григалава, Соломон Кверквелија, Мамука Кобакидѕе, Георги Наваловскиз Јемал Табидѕе, Лаша Двали
Среден ред: Јаба Канкава, Ника Квеквекшири, Георги Абурџанија, Муртаз Даушвили, Леван Шенеглија, Квича Квараташкелија, Зурико Давиташвили, Валеријан Гвилија, Џаба Џигуаири, Георги Папунашвили
Напад: Гиорги Квилитаија, Торнике Окриашвили, Валери Казиашвили, Елгуја Лобјанидѕе, Ника Качарава, Бека Микелтадѕе

Македонија списокот ќе го објави на 6 ноември.