• 03.08.2021 17:16

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Марин Ле Пен ја објави својата претседателска кандидатура

Bysrs-editor

Apr 3, 2021

Претседателката на француската партија на крајната десница Националното движење, Марин Ле Пен најави дека ќе се повлече од таа позиција за да биде кандидат на „секој што сака да ја води националната битка“ на претстојните претседателски избори.

Ле Пен претходно изјави дека планира повторно да учествува на изборите и изрази надеж дека ќе успее да го победи сегашниот претседател Емануел Макрон, од кого загуби пред четири години.

Резултатите од најновите анкети покажуваат дека таа ќе се соочи со Макрон во вториот круг. Ле Пен најави дека ќе го предаде претседателството.