• 30.07.2021 15:42

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Институт „САРИСА“: Му се поклонуваме на Делчев, кој останува да биде симболот на македонската револуција за современа независна држава и непокор

Денеска се одбележуваат 149 години од раѓањето на Гоце Делчев.

По тој повод делегација од Институтот Сариса положи свежо цвеќе на гробот на големиот македонски револуционер.

Гоце Делчев е симболот на македонската револуција за современа независна држава и непокор, инспирација за македонскиот патриотизам и нереазделив дел од македонски идентитет.

Вечна му слава!

Фотогалерија: