• 31.07.2021 15:57

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Нацев: Министерството за одбрана треба да се бори за правата на војниците, а не да ги манипулира

BySarissa Editor

Mar 8, 2021

Универзитетскиот професор Александар Нацев упати јавна поддршка за поранешните припадници на Армијата на Република Македонија кои јавно на прес конференција обвинија дека се изманипулирани од страна на раководните лица на Министерството за одбрана.

Во продолжените прочитајте го неговиот пост:

Поддршка за поранешните припадници на Армијата на Република Македонија кои јавно на прес конференција обвинија дека се изманипулирани од страна на раководните лица на Министерството за одбрана, и објавија дека иако им било ветено прераспределување во други институции со повисока плата и бенефиции, тие сепак останале на недостоинствени позиции со минимална плата.Припадниците на АРМ (минати, сегашни и идни) се нашите херои и чувари на Татковината, и не заслужуваат ваков потценувачки однос од страна на Министерството кое треба да се бори за нив, а не да ги лаже и манипулира.“