• 27.07.2021 08:32

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Спенсер Бојер назначен за заменик помошник секретар за одбрана за Европа и НАТО

Спенсер Бојер, поранешен разузнавач и службеник Американскиот Стејт департмент, назначен е за заменик-помошник секретар за одбрана на Пентагон за Европа и НАТО.

Додека официјалното соопштение допрва треба да се објави, Бојер се очекува веќе да ги извршува своите работни обврски, Во слободен превод неговата функција претставува нешто како лице за контат за нациите членки на НАТО.

Тој се очекува да ја преземе функцијата на 22 февруари, по завршувањето на оваа недела на конференцијата на министрите за одбрана на НАТО.

Од јули 2020 година, работното место е исполнето со вршител на должноста од страна на Ендру Винтерниц, кој исто така служеше како вршител на должноста заменик-помошник министер за одбрана од ноември 2018 до октомври 2019 година. Бојер се приклучува на повеќе од 70 политички назначени лица за кои се најавува дека се приклучуваат на Пентагон од 20 јануари. Бојер има европска експертиза, иако се чини дека нема многу директно искуство со Министерството за одбрана. Тој служеше како заменик помошник државен секретар за европски и евроазиски работи од 2009 до 2011 година и како офицер за национално разузнавање за Европа на Националниот разузнавачки совет од 2014 до 2017 година.

These pills have a long history of use, especially in China. viagra pills The effects of a single capsule are known to last very long when compared to that of other pills.