• 04.08.2021 02:03

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Србија се затвара, ќе работаат само прехранбените продавници, аптеките и бензиските

Српската премиерка Ана Брнабиќ изјави денеска дека од утре до понеделник во државата се ќе биде затворено, освен продавниците за храна, аптеките и бензинските пумпи.

По седницата на Кризниот штаб за борба со епидемијата на коронавирусот, Брнабиќ изјави дека нема да има полициски час.

Според неа, тие мерки се компромисно решение бидејќи медицинскиот дел од Кризниот штаб побарал затворање во траење од 14 дена.