• 03.08.2021 22:21

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Стејт департментот истражува што се случува со својот персонал во Виена

Стејт департментот соопшти дека ги истражува извештаите за евентуални необјаснети здравствени проблеми меѓу својот персонал во Виена.

Списанието „Њујоркер“ објави дека околу 20 американски разузнавачи, дипломати и други официјални претставници изјавиле дека доживеале мистериозни здравствени проблеми.

– Кога станува збор за Виена, во координација со нашите меѓусекторски партнери, ние енергично ги истражуваме извештаите за евентуални неразјаснети здравствени инциденти меѓу американскиот персонал во амбасадата, истакна на прес-конференција портпаролот на Стејт департментот, Нед Прајс.