• 21.04.2021 04:56

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Авиони

  • Home
  • Германија одобри 5,4 милијарди евра za купување на 38 авиони „Еурофајтер“

Германија одобри 5,4 милијарди евра za купување на 38 авиони „Еурофајтер“

Комитетот за буџет на германскиот парламент во четвртокот одобри договор од 5,4 милијарди евра (6,35 милијарди долари) за купување 38 авиони „Еурофајтер“ од „Ербас“ за воздухопловните сили на земјата Договорот…