• 27.07.2021 13:14

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Азербејџан

  • Home
  • Русија ќе и помогне на Ерменија доколку конфликтот со Азербејџан се прошири надвор од Нагорно Карабах

Русија ќе и помогне на Ерменија доколку конфликтот со Азербејџан се прошири надвор од Нагорно Карабах

Русија би била подготвена да ја пружи „целата неопходна помош“ за договор со партнерот Ерменија, ако конфликтот Нагорно-Карабах се прошири на ерменска територија, објави руското Министерство за надворешни работи во…