• 19.04.2021 11:46

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Антикомунисти

  • Home
  • Сер Роџер Скрутон – слободата не е можна без обичај и традиција

Сер Роџер Скрутон – слободата не е можна без обичај и традиција

Сер Роџер Вернон Скрутон (27 февруари 1944 – 12 јануари 2020 година), беше англиски филозоф и писател, специјализиран за естетика и политичка филозофија, особено за напредување на традиционалистичките конзервативни ставови.…