• 20.04.2021 08:38

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

африка

  • Home
  • Египет, Етиопија, Судан не успејаа да направат напредок за спорната брана

Египет, Етиопија, Судан не успејаа да направат напредок за спорната брана

Египет, Етиопија и Судан не успејаа да постигнат договор за нов пристап на преговори за решавање на нивниот долгогодишен спор околу контроверзната брана што Етиопија ја гради на Синиот Нил,…

Јужна Африка ги протера африканските мигранти по протестите

Јужноафриканските власти соопштија дека започнале да депортираат 20 бегалци и баратели на азил кои беа дел од повеќемесечниот протест на седница против ксенофобијата. Тие се претежно од африкански земји и…