• 18.04.2021 15:59

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Британија

  • Home
  • Сер Роџер Скрутон – слободата не е можна без обичај и традиција

Сер Роџер Скрутон – слободата не е можна без обичај и традиција

Сер Роџер Вернон Скрутон (27 февруари 1944 – 12 јануари 2020 година), беше англиски филозоф и писател, специјализиран за естетика и политичка филозофија, особено за напредување на традиционалистичките конзервативни ставови.…

Надин Дорис – една од најголемите конзервативци во поновото време

Како поддршка за деновите против насилството врз жените, за овој ден ви ја претставувам Надин Дорис. Таа е голем конзервативец и голем борец за зачувување на традиционалните вредности на општеството…