• 12.04.2021 17:20

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

бугарски јазик

  • Home
  • СМК: Бугарскиот јазик во Македонија е странски јазик, приватно секој може да го изучува, но тоа не е државна обврска!

СМК: Бугарскиот јазик во Македонија е странски јазик, приватно секој може да го изучува, но тоа не е државна обврска!

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) за несериозен и неразумен го оценува предлогот на штипскиот градоначалник Сашко Николов, на приемот за бугарскиот амбасадор Ангел Ангелов: Бугарскиот јазик факултативно да се учи во…