• 19.04.2021 17:03

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

вакцина ковид-19

  • Home
  • Во Белгија веќе се произведува вакцина против Ковид-19

Во Белгија веќе се произведува вакцина против Ковид-19

Белгија е едно од двете места каде што веќе се произведува вакцината на фармацевтските компании „Фајзер“ и „Бајонтех“ против Ковид-19. Покрај Антверпен, каде се наоѓа европското седиште на компанијата „Фајзер“, вакцината се произведува и во државата…