• 25.06.2021 06:26

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

вештачка интелигенција

  • Home
  • Анкета: Повеќето Европејци сакаат пратениците да бидат заменети со вештачка интелигенција

Анкета: Повеќето Европејци сакаат пратениците да бидат заменети со вештачка интелигенција

Повеќето Европејци би сакале некои членови на парламентите во одделни земји да бидат заменети со вештачка интелигенција (ВИ). Истражувачи од Центарот за управување со промени при приватниот шпански универзитет, Универзитет…