• 25.06.2021 01:47

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Винстон Черчил

  • Home
  • Винстон Черчил – конзервативниот британски лав

Винстон Черчил – конзервативниот британски лав

Винстон Черчил е роден на 30 ноември 1874 година во домот на предците на неговото семејство, палатата Бленхајм во Оксфордшир. Како директни потомци на војводите од Марлборо, неговото семејство било…