• 02.08.2021 09:38

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

воена вежба

  • Home
  • Голема воена вежба на Русија на Крим, вклучени повеќе од 10 илјади војници

Голема воена вежба на Русија на Крим, вклучени повеќе од 10 илјади војници

Русија денеска почна големи воени вежби на Крим под личен надзор на рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу. Повеќе од 10.000 војници и повеќе од 40 воени бродови ќе учествуваат…