• 18.04.2021 20:15

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

ГоцеДелчев

  • Home
  • Институт „САРИСА“: Му се поклонуваме на Делчев, кој останува да биде симболот на македонската револуција за современа независна држава и непокор

Институт „САРИСА“: Му се поклонуваме на Делчев, кој останува да биде симболот на македонската револуција за современа независна држава и непокор

Денеска се одбележуваат 149 години од раѓањето на Гоце Делчев. По тој повод делегација од Институтот Сариса положи свежо цвеќе на гробот на големиот македонски револуционер. Гоце Делчев е симболот…

Печатот на семејството на Делчев е сеуште зачуван во Струмица

Во Струмица во семејството со потекло од Кукуш сочуван е печат за обреден христијански леб од 19 век. Со ваков печат за леб добиен од црквата Свети Ѓорги над тогашен…