• 24.06.2021 21:12

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

ден на трудот

  • Home
  • Денеска е 1 Мај – денот на трудот, еве зошто го славиме овој ден

Денеска е 1 Мај – денот на трудот, еве зошто го славиме овој ден

Меѓународниот празник на трудот се одбележува во знак на сеќавање на 1 мај 1886 година, кога во Чикаго, САД, повеќе десетици илјади работници излегле на улиците, барајќи подобри услови за…