• 25.06.2021 06:27

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

еди рама

  • Home
  • Партијата на Рама почнува постапка за смена не претседателот Илир Мета

Партијата на Рама почнува постапка за смена не претседателот Илир Мета

Генералниот секретар и координатор на пратеничката група на Социјалистичката партија, Таулант Бала, најави дека по пребројувањето на гласовите од неделните избори, партијата ќе го започне процесот на разрешување на шефот…

Еди Рама прогласи победа на изборите во Албанија

Албанските социјалисти изборната победа ја прославија на плоштадот „Скендебег“ во центарот на Тирана, на која пред присутните се обрати лидерот Еди Рама. Старо новиот премиерот рече дека ова е најтешката…