• 02.08.2021 23:50

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

еднаквост

  • Home
  • Франција сака да биде шампион за родова еднаквост

Франција сака да биде шампион за родова еднаквост

Меѓународниот ден на жената на 8 март е силен потсетник за тоа како родовата дискриминација и родовото насилство  е поразителна реалност за жените и девојчињата ширум Франција. Само во изминатата…