• 25.07.2021 15:22

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Ерменија

  • Home
  • Русија ќе и помогне на Ерменија доколку конфликтот со Азербејџан се прошири надвор од Нагорно Карабах

Русија ќе и помогне на Ерменија доколку конфликтот со Азербејџан се прошири надвор од Нагорно Карабах

Русија би била подготвена да ја пружи „целата неопходна помош“ за договор со партнерот Ерменија, ако конфликтот Нагорно-Карабах се прошири на ерменска територија, објави руското Министерство за надворешни работи во…