• 18.04.2021 18:58

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

ЕУ

  • Home
  • ЕУ планира нови санкции кон Русија, Москва најавува соодветен одговор

ЕУ планира нови санкции кон Русија, Москва најавува соодветен одговор

Министрите за надворешни работи на Европска Унија ќе дебатираат за нови рестриктивни мерки кон Русија, откако беше изречена нова пресуда за рускиот опозиционер Алексеј Навални. Неименувани дипломати најавија дека најверојатно…

Полска и Унгарија без двоумење не се откажуваат од ветото за буџетот на ЕУ

Европската унија се надева дека до вторник, Полска и Унгарија ќе го повлечат ветото за буџетот на ЕУ како и фондот за опоравувањеод covid 19. Што ќе се случи доколку…

Милијарди евра помош за членките на ЕУ

Европската комисија исплати вкупно 17 милијарди евра на Италија, Шпанија и Полска како прва рата од финансиската поддршка за земјите-членки во рамките на инструментот  СИГУР. Како дел од денешното работење,…

„Политико“: Бугарската тактика на изживување ефикасна за подземјето, но неприфатлива за ЕУ

Амбасадорите на земјите-членки на ЕУ во петокот одржаа состанок со цел да го надминат ќор-сокакот, но не успеаја да ја убедат Бугарија да отстапи, што предизвика зголемување на фрустрациите меѓу…