• 21.04.2021 09:24

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

забрана

  • Home
  • Македонците во Германија и светот отфрлаат забрана на употребата на името Македонија и придавката македонски!

Македонците во Германија и светот отфрлаат забрана на употребата на името Македонија и придавката македонски!

Централниот совет на Македонците од Берлин, во името на Македонската заедница во Германија, упатува жестоки реакции по повод веста, дека министерот за правда ја забранува употребата на името Македонија и…