• 25.07.2021 20:35

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

заштитник

  • Home
  • Денеска е големиот празник Св. Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите

Денеска е големиот празник Св. Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите

Денеска се празнува Свети маченик Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите. Момчето што на 17-годишна возраст со Божја помош ја излекува царската ќерка Гордана која што не можеше да…