• 10.04.2021 17:23

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

избори

  • Home
  • Првични резултати од парламентарните избори во Романија

Првични резултати од парламентарните избори во Романија

Изборниот циклус помина во најдобар ред,  без никакви проблеми. Овие избори ќе бидат запаметени по тоа што имаат најслаба излезеност (31%) од гласачкото тело во историјата на изборите во Романија.…

Парламентарни избори во Романија 2020

На 6ти декември 2020 година ќе се одржат парламентарни избори во Романија. Избирачкот систем се состои од 329 членови на парламентот. Од нив 308 се избираат од 42 општини во…

Слаба излезеност на изборите во Јордан!

Излезноста се намали на неодамнешните општи избори во Јордан, во услови на постојана епидемија на коронавирус, според бројките на изборниот орган во земјата. За време на гласањето во вторникот, кое…

Изборна трка на Муслиманското братство и христијаните во Јордан

Jордан се подготвува за општи избори закажани за 10 ноември во согласност со упатствата издадени од избирачкиот одбор во земјата поради коронавирусот. Земајќи ги предвид здравјето и безбедноста на јавноста,…