• 03.08.2021 19:59

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

изложба

  • Home
  • Изложба „Голема мајка“ на Љубе Алексовски во Кичево

Изложба „Голема мајка“ на Љубе Алексовски во Кичево

Во уметничката галерија на Центарот за култура во Кичево денеска ќе биде отворена изложбата со работен наслов „Голема мајка“ на ликовниот уметник од Скопје, Љубе Алексовски, кој одбележува четири децени…

Изложба „Современа скулптура“ во АРТ ХАБ во Скопје

Друштвото на ликовни уметници на Македонија денеска ќе ја постави изложбата „Современа скулптура“ во Уметничкиот центар АРТ ХАБ, во Скопје. Изложбата ќе биде отворена за посетителите од 25 февруари до…

Во Скопје отворена изложба за тангото и љубовта

Во големиот салон во Домот на културата „Кочо Рацин’ – Скопје вчера беше отворена изложбата “Вечното танго на љубовта во нас“. Во годишената изложба посветена на Тангото и љубовта учествува…