• 10.04.2021 06:47

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

имигранти

  • Home
  • Јужна Африка ги протера африканските мигранти по протестите

Јужна Африка ги протера африканските мигранти по протестите

Јужноафриканските власти соопштија дека започнале да депортираат 20 бегалци и баратели на азил кои беа дел од повеќемесечниот протест на седница против ксенофобијата. Тие се претежно од африкански земји и…