• 21.04.2021 00:03

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

кина

  • Home
  • Столтенберг: Кина не е наш непријател, но загрижени сме што многу инвестира во воена опрема

Столтенберг: Кина не е наш непријател, но загрижени сме што многу инвестира во воена опрема

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг изјави дека Северноатлантскиот сојуз не ја смета Кина за непријател, но дека е загрижен за големите вложувања на Пекинг во воена опрема. – Северноатлантската…

Странските инвестиции во Кина се зголемија во првите девет месеци

Странските инвестициии во Кина се зголемија за 2,5% на 103,26 милијарди УСД во првите три квартали од истиот период од минатата година, според Статистичкиот билтен на Кинеските директни странски инвестиции…

Кина ќе претстави предлози за промовирање на “Шангајскиот дух”, како и продлабочување на соработката на претстојниот самит на ШОЦ

На претстојниот самит на Шангајската организација за соработка (ШОЦ), Кина ќе претстави нови предлози за унапредување на “Духот на Шангај”, консолидирање на солидарноста и заемната доверба во ШЦО, како и…