• 02.08.2021 09:41

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

компромис

  • Home
  • МОН: Прифатлив е моделот за државната матура, го задржуваме стандардот и е во интерес на сите матуранти

МОН: Прифатлив е моделот за државната матура, го задржуваме стандардот и е во интерес на сите матуранти

Министерството за образование и наука известува дека е прифатливо компромисното решение за начинот на полагање на државната матура коешто го прифати и Сојузот на средношколци. Предложениот модел е во интерес…