• 03.08.2021 20:00

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

концерт

  • Home
  • Овој четврток оркестарот на Филхармонија ќе одржи концерт насловен „Музиката и градот“

Овој четврток оркестарот на Филхармонија ќе одржи концерт насловен „Музиката и градот“

Овој четврток во 19 часот, оркестарот на Филхармонија ќе одржи концерт насловен „Музиката и градот“ на кој праизведба ќе доживее електроакустична симфониска поема „Скопје“ од македонската композиторка Ана Пандевска. На…

Уште еден концерт „Филхармонија за Филхармонија“

По првиот камерен концерт кој се одржа на крајот од минатата година, на кој настапија музичари од оркестарот на Филхармонија, овој четврток во 20 часот ќе се одржи уште еден…