• 15.04.2021 14:50

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Либија

  • Home
  • ЕУ повика ги повика странските сили и платениците да си заминат од Либија

ЕУ повика ги повика странските сили и платениците да си заминат од Либија

Европската унија ги повика сите странски сили и платеници да си заминат од Либија, истакнувајќи дека тоа е предуслов за враќање на стабилноста во земјата разурната од војна. Претседателот на Советот на…

Мисија на ООН во Либија за спроведување на примирјето

Четвртата мисија за поддршка на ООН во Либија (УНСМИЛ) соопшти дека предвидува распоредување на ограничен број меѓународни набудувачи за да се обезбеди спроведување на примирјето меѓу завојуваните либиски ривали. На…