• 18.04.2021 15:34

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

македонска поетеса

  • Home
  • ТАЖНА ВЕСТ: Почина македонската поетеса Марија Станкова

ТАЖНА ВЕСТ: Почина македонската поетеса Марија Станкова

По долго и тешко боледување вчера, на 8 ноември 2020 година, почина македонската поетеса Марија Станкова. Станкова е родена на 11 март 1942 година во Вељуса, Струмичко. Член е на…