• 26.07.2021 13:51

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

македонски јазик

  • Home
  • Серијалот за деца на Ју Несбе првпат на македонски јазик

Серијалот за деца на Ју Несбе првпат на македонски јазик

Издавачката куќа „Паблишер“ ја објави „Доктор Проктор и големата кражба на злато“ од Ју Несбе, во рамки на едицијата „Приказни што нè обединуваат“, поддржана од програмата „Креативна Европа“ на Европската…

Романот „Еден ден во декември“ објавен на македонски јазик

Во издание на „Бата прес“ на македонски јазик е објавен романот „Еден ден во декември“ од британската писателка Џози Силвер. Како што соопшти издавачот, станува збор за бестселер кој уште…

Романот „Божји Град“ на Пауло Линс објавен на македонски јазик

Романот „Божји град“ на реномираниот бразилски писател Пауло Линс е достапен и кај нас на македонски јазик. Според приказната на овој роман е снимен филм номиниран за Оскар. Објавен е…