• 25.06.2021 07:20

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Меѓународен кривичен суд

  • Home
  • Администрацијата на Бајден планира укинување на санкциите против Меѓународниот кривичен суд

Администрацијата на Бајден планира укинување на санкциите против Меѓународниот кривичен суд

Американските власти ја разгледуваат можноста за укинување на санкциите против Меѓународниот кривичен суд (МКС), наметнати од претходната администрација, јави синоќа Форин полиси.  Извори за изданието укажуваат дека официјално соопштение за…