• 31.07.2021 09:16

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

ООН

  • Home
  • Мисија на ООН во Либија за спроведување на примирјето

Мисија на ООН во Либија за спроведување на примирјето

Четвртата мисија за поддршка на ООН во Либија (УНСМИЛ) соопшти дека предвидува распоредување на ограничен број меѓународни набудувачи за да се обезбеди спроведување на примирјето меѓу завојуваните либиски ривали. На…