• 20.04.2021 03:46

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Парламентарни избори

  • Home
  • Холандски избори 2021 година

Холандски избори 2021 година

На 17 март треба да се одржат парламентарните избори во Холандија. Моменталната влада е предводена од кабинетот на Марк Руте која е составена од победничката партија VVD-Народна партија за слобода…

Првични резултати од парламентарните избори во Романија

Изборниот циклус помина во најдобар ред,  без никакви проблеми. Овие избори ќе бидат запаметени по тоа што имаат најслаба излезеност (31%) од гласачкото тело во историјата на изборите во Романија.…

Парламентарни избори во Романија 2020

На 6ти декември 2020 година ќе се одржат парламентарни избори во Романија. Избирачкот систем се состои од 329 членови на парламентот. Од нив 308 се избираат од 42 општини во…