• 18.04.2021 19:03

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Помош

  • Home
  • Германија ќе придонесе со над 1 милијарда евра хуманитарна помош за Сирија

Германија ќе придонесе со над 1 милијарда евра хуманитарна помош за Сирија

Германија ќе придонесе со над 1 милијарда евра хуманитарна помош за Сирија, изјавија на донаторската конференција во Брисел, наменета за проширување на хуманитарните напори за земји зафатени од војна, како…

Европската комисија одобри помош за авиокомпаниите погодени од КОВИД-19

Европската комисија одобри помош од 73,02 милиони евра за Алиталија, една од главните авиокомпании што оперираат во Италија, тврдејќи дека поддршката е во согласност со правилата на ЕУ за државна…

Милијарди евра помош за членките на ЕУ

Европската комисија исплати вкупно 17 милијарди евра на Италија, Шпанија и Полска како прва рата од финансиската поддршка за земјите-членки во рамките на инструментот  СИГУР. Како дел од денешното работење,…