• 25.06.2021 13:12

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Последниот ден на Мисирков

  • Home
  • Објавена драмата „Последниот ден на Мисирков“ од Плевнеш

Објавена драмата „Последниот ден на Мисирков“ од Плевнеш

Во рамките на јубилејот – триесет години од основањето, „Матица македонска“ ја објави драмата „Последниот ден на Мисирков –еднодневна драмска сага за животот и смртта на балканскиот лингвистички Моцарт Крсте…