• 19.04.2021 12:33

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

премиер

  • Home
  • Италијанскиот премиер Џузепе Конте поднесе оставка

Италијанскиот премиер Џузепе Конте поднесе оставка

Италијанскиот премиер Џузепе Конте поднесе оставка во вторник, во тактички политички маневар за кој се надева дека ќе му овозможи да изгради нова коалиција. Италија беше фрлена во нова политичка…