• 18.04.2021 19:03

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Примирје

  • Home
  • Мисија на ООН во Либија за спроведување на примирјето

Мисија на ООН во Либија за спроведување на примирјето

Четвртата мисија за поддршка на ООН во Либија (УНСМИЛ) соопшти дека предвидува распоредување на ограничен број меѓународни набудувачи за да се обезбеди спроведување на примирјето меѓу завојуваните либиски ривали. На…