• 24.07.2021 10:21

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Реган

  • Home
  • Роналд Вилсон Реган – еден од основоположниците на модерниот конзервативизам

Роналд Вилсон Реган – еден од основоположниците на модерниот конзервативизам

Роналд Вилсон Реган е роден на 6ти февруари 1911 година. Тој беше американски политичар и конзервативец кој служеше како 40-ти претседател на САД од 1981 до 1989 година и стана…