• 24.06.2021 21:13

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Републиканци

  • Home
  • Почина Џорџ Шулц на 100 годишна возраст

Почина Џорџ Шулц на 100 годишна возраст

Еден од најголемите политички креатори на сите времиња, служејќи тројца американски претседатели, Џорџ П. Шулц почина на 6 февруари на 100-годишна возраст. Запаметен како еден од највлијателните државни секретари во…

Теодор Рузвелт – републиканец и еден од најдобрите претседатели на САД

Теодор Рузвелт (27 октомври 1858 – 6 јануари 1919), бил американски државник, конзерватор, натуралист, историчар и писател, кој служел како 26-ти претседател на Соединетите држави од 1901 до 1909 година.…

Роналд Вилсон Реган – еден од основоположниците на модерниот конзервативизам

Роналд Вилсон Реган е роден на 6ти февруари 1911 година. Тој беше американски политичар и конзервативец кој служеше како 40-ти претседател на САД од 1981 до 1989 година и стана…

Кеј Колс Џејмс – Претседателка на Фондацијата Херитиџ, најголемиот конзервативен тинк-тенк во Америка

Како поддршка за деновите против насилството врз жените, за овој ден Ви ја претставувам Кеј Колс Џејмс. Голема републиканка и конзервативка од Соединетите држави и претседателка на Фондацијата Херитиџ. Таа…