• 28.07.2021 19:07

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

РистоШишков

  • Home
  • „Haм никoгaш нe ни недocтигал paзум, нaм ни недocтига лyдocт“

„Haм никoгaш нe ни недocтигал paзум, нaм ни недocтига лyдocт“

Денеска си спомнуваме за легендарниот Ристо Шишков кој е истакнат македонски филмски и театарски глумец кој е роден на денешен ден на 23 март 1940 , а умира на 17 јули…