• 31.07.2021 09:16

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Роџер Скрутон

  • Home
  • Сер Роџер Скрутон – слободата не е можна без обичај и традиција

Сер Роџер Скрутон – слободата не е можна без обичај и традиција

Сер Роџер Вернон Скрутон (27 февруари 1944 – 12 јануари 2020 година), беше англиски филозоф и писател, специјализиран за естетика и политичка филозофија, особено за напредување на традиционалистичките конзервативни ставови.…