• 21.04.2021 04:14

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

свети трифун

  • Home
  • Денеска е големиот празник Св. Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите

Денеска е големиот празник Св. Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите

Денеска се празнува Свети маченик Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите. Момчето што на 17-годишна возраст со Божја помош ја излекува царската ќерка Гордана која што не можеше да…