• 24.06.2021 21:13

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

смк

  • Home
  • СМК: Бојкот на попис и непопишување не е ниту кривично дело ниту прекршок!

СМК: Бојкот на попис и непопишување не е ниту кривично дело ниту прекршок!

СМК бара безусловен прекин на Пописот на неопределено време, поради кризната состојба прогласена од Собранието во сила од 19 декември 2020 до 30 јуни 2021 година и поради неприфатливата Методологија…

СМК: Бугарскиот јазик во Македонија е странски јазик, приватно секој може да го изучува, но тоа не е државна обврска!

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) за несериозен и неразумен го оценува предлогот на штипскиот градоначалник Сашко Николов, на приемот за бугарскиот амбасадор Ангел Ангелов: Бугарскиот јазик факултативно да се учи во…